Biyouyumluluk nedir diye soracak olursanız elindeki biyomalzemelerin vücut dokularına kimyasal biyolojik fiziksel uyumu ile birlikte vücut tarafından sergilenen mekanik davranışın sağlamış olduğu 0ptimum uyum şeklinde cevap verebiliriz.

Biyouyumluluk kavramı için malzeme tarafından vücuda uygun cevap verme özelliği diyebiliriz. Bu konuda uygunluk değerlendirmeleri işlemleri yapılırken en önemli unsur ya olumluluk testleri olarak ön plana çıkmaktadır. 

Biyouyumluluk Kavramı

İnsan vücudunun canlı dokularının işlevlerini yerine getirmesini sağlamak ve desteklemek amacıyla biyomalzemeler kullanılmaktadır. Biyo malzemeler hem doğal hem de yapay şekilde bulunmaktadır. Bu amaç için kullanılmak üzere yeni malzemelerin geliştirilmesi büyük bir çabayı yoğun şekilde harcamayı gerektirir.  Bu sayede geliştirilmiş olan tıbbi cihazların insanlar üzerinde kullanıldığında dokunmak ile alakalı biyouyumluluk sağlayabilmeleri yapılan Biyouyumluluk testleri ile alakalı olarak kesinlik kazanmaktadır. 

Biyomalzemelerin tasarlanma amacı yaşayan bir sistem üzerinde organ ve dokuların işleyişinde kısmen ya da tamamen üstlenerek sisteme implant edilmelerini sağlamaktır. Bu amaçla tasarlanan biyomalzemelerin biyolojik açıdan uyumlu olması karsinojenik olmaması, toksik olmamasının yanı sıra kimyasal açıdan inert ve stabil olması gerekmektedir. Bunların dışında yeterli seviyede mekanik kuvvete sahip olmasının yanı sıra, yoğun bir yaşam formuna uyum gösterebilmesi de gerekmektedir.

Biyouyumluluk Testler

Bunların dışında kimyasal, mekanik, fiziksel ve termal özelliklerin iyi bir şekilde bilinmesi ile birlikte doku ile toksik ve alerjik ya da karsinojenik reaksiyon vermemesi gerekmektedir. Tüm bu özellikleri sağlanması için tıbbi cihazların üretimi sırasında uygulanan aşamalar ve basamaklar dikkate alınmalı ve yapılan testlerin bu durum göz önünde bulundurularak yapılması gerekmektedir.

Bu amaçla şirketimiz bünyesindeki laboratuvarda bu amaçlara hizmet edecek laboratuarlar yer almaktadır. Bu sayede yapılması gerek tüm biyouyumluluk testler şirketimizin bünyesinde kendi laboratuarlarımızda  gerçekleştirilmektedir. 

Oldukça geniş kapsamlı bir laboratuara sahip olan şirketimiz biyouyumluluk testlerinin yapılması için gereken en iyi hizmeti sizlere en iyi şekilde sunmaktadır. Her geçen gün gelişmekte olan teknoloji ve tıp biliminde hizmetlerimizi olumlu yönde etkileyecek tüm gelişmeler yakından takip edilerek en iyi şekilde uygulanmakta ve yapılan testlerde en doğru sonuç en kısa sürelerde elde edilmektedir.