Sitotoksite testi nedir ve nasıl yapılır? Terim, kelime anlamı olarak hücre ölümü olarak ifade edilmektedir.

Sitotoksite testi için 10993-5 tıbbi malzemeden oluşan biyoloji değerlendirme yapılır. Vücut dışı sitotoksisitede deneylerine tabi olacaktır. İn vitro testler için incelenen madde zoruna, maruziyet süresine bağlı olarak maddenin özütleri ile doğrudan ve difüzyon yolu ile memeli hücreleri üzerindeki toksisitelerin belirlenmesi amacı ile kullanılan bir testtir. Testlerin morfolojik olarak hücresel hasarın gözlenmesi, çeşitli ölçüm yöntemleri ile belirlenmesi amacı ile yapılmaktadır.

Sitotoksisite Testi Nasıl Yapılır?

Test uygulamaları farklı şekillerde oluyor. Doğrudan temasla ya da dolaylı yoldan temasla yapılması söz konusudur. Doğrudan temasla yapılan denetler nicel ve nitel olarak değerlendirilir. Hücreler üzerinde uygulanan test sonucunun genel morfoloji, hücrenin yüzeyden kalkması, hücre yıkımı ve membran bütünlüğündeki değişimlerin değerlendirilmesi sağlanacaktır.

Temel yöntemler;

  • MTT
  • XTT
  • Nötral kırmızı alımı NKA
  • WST-1

Yöntemlerinin uygulanması söz konusu olacaktır. Farklı mekanizmalar üzerinden uygulamaların olması söz konusudur. Hücre içine girme, vasatta çözünme olarak özellikler üzerinden ikiye ayrılır. Sitotoksite testi uygulamalar, bu alanda uzman olan kişiler tarafından tüm bu yöntemler göz önünde bulundurularak uygulanır. Birden fazla test uygulamalarının olmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Teknik Ekibimiz ile İletişime Geçebilirsiniz…

Test uygulamalarının yapılması, uygulama aşamasında nelere ihtiyaç duyuluyor ve sonrasında çözüm nasıl sağlanıyor gibi yanıtlara göre hareket edilebilir. Sizin için detaylı bilgilendirme yapılacaktır. Hemen çözüm odaklı bakış açısı ile siz de teknik ekibimizden bilgi alabilirsiniz. Yapılacak olan incelemeler, sağlıklı hareket etmeniz açısından önemlidir. Bunun için siz de hemen iletişime geçerek bu alanda memnun kalacağınız bir hizmet alabilirsiniz.

Uygunluk değerlendirme ya da test sonuçlarının okunması konusunda nitel ve nicel incelemeler olacak. Tıbbi incelemeler ve robotik sonuçlar arasından detaylı bilgilendirme yapılacak. Siz de bu alanda bilgi almak için teknik ekibimiz ile hemen iletişime geçebilirsiniz. Sorunsuz bir hizmet sizlere en iyi şekilde ulaştırılır. Çözüm odaklı bakış açısı ile gereken yapılacaktır. Sitotoksite testi yaptırmak ve bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.