Sistemik toksisite biyouyumluluk testi hakkında genel bilgiler nelerdir? Sistemik toksisite testi çeşitleri nelerdir? Bu yazımızda sistemik toksisite çeşitleri hakkında genel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sistemik toksisite biyouyumluluk testi kimyasal ve doğal içerikli maddelerin karışması ile sistemik etkileri test ediliyor. Genel olarak eczacılık ve kozmetik alanlarında kullanılıyor. Özelliklede kozmetik alanında ihtiyaç duyulmasından kaynaklı olarak günümüzde sürekli olarak sistemik test çeşitleri uygulanmaktadır. Firmamız eczacılık ve kozmetik alanları için her zaman sistemik toksisite testleri hizmetini sunmaya hazırdır.

Sistemik toksisite testi ile gerekli duyulan maddelerin insan vücudunda ki etkileri gözlemleniyor. Kullanılan üründeki alerjik reaksiyonlar değerlendirilmektedir. Bu yüzden de günümüzde oldukça aktif olarak gerçekleşen bir biyouyumluluk testlerinden birisidir. Çünkü hem sağlık hem de güzellik ürünleri için ihtiyaç duyuluyor. Bilim dünyası sistemik toksisite test çeşitleri dörde ayırmıştır. Dört sistemik toksisiteler şunlardır;

Akut Toksisite

Bilim araştırmalarında biyouyumluluk testi çalışmalarından akut toksisite tek kullanımlık olarak gerçekleşiyor. Maddeye olan anlık etkilerde değerlendirme yapabilmek için kullanılıyor. Uzun süreli etkiler sırasında yer almadığı için daha detaylı gözlemler ve değerlendirmeler yapılır. Çünkü anlık etki en ufak bir aksaklık ile fark edilmeye bilir.

Kronik Toksisite

Bu yöntemde uzun süreli etkiler incelenmek istenir. Bu yüzden de etkisi merak edilen madde düşül doz miktarda bırakılıyor. Uzun süreli olarak kronik toksisite testi gerçekleşiyor. Böylece maddenin zaman içerisinde nasıl etkiler sunduğu gözlenmiş oluyor. Özelliklede kozmetik alanlarında daha sık olarak kullanılan bir yöntemdir.

Subakut Toksisite

Biyouyumluluk testi çeşitlerinden subakut toksisite testi; maddenin 28 günlük etkiyi belirlemek için kullanılır. Doz miktarından değişiklik yapmamaktadır. Subkronik toksisite çalışmalarındaki etkiler için bir hazırlık süreci olduğu söylenebilir.

Subkronik Toksisite

Bu yöntem ile yaklaşık 90 gün süre boyunca aynı dozlarda maddenin etkisi gözleniyor. Böylece uzun sureli olarak aynı etkiyle devam eden bir deneme süreci yaşanmış oluyor. Günümüzde sıklıkla ilaç çeşitlerinde genellikle uygulanmaktadır.

Firmamız sistemik toksisite testi için dört yöntemin hizmetini de iddialı olarak sunmaktadır. Özelliklede test bilimsel çalışmalarında genel Iso standartları dahilinde hizmetimizi sunmaktayız.