Kan uyumluluğu biyouyumluluk testi nedir? Biyouyumluluk testi nedir ve neden yapılır? Bu yazımızda kan uyumluluğu ve biyouyumluluk testi hakkında genel bilgileri öğrenebilirsiniz.

Kan uyumluluğu biyouyumluluk testi firmamızda tarafından her zaman için sunulna bir hizmet türüdür. Genel olarak firmamız biyouyumluluk testlerinin hepsini gerekli standartlar dahilinde uygulamaktadır

İnsanlarda kan hücrelerinde bazı durumlarda genel bir değerlendirme yapılması gerekebiliyor. Bu tarz durumlardaki cihazlar için kan uyumluluğu testi uygulanıyor. Testin bir diğer adı ise hemolitik etki olarak biliniyor. Genellikle de her yerde uygulanabilen biyouyumluluk testlerinden birsidir. Günümüzde ise sıklıkla ihtiyaç duyulur.

Kan Uyumluluğu Nedir?

Günümüzde biyouyumluluk testi çeşitleri sıklıkla uygulanmaktadır. Uygulanan testlerinde hemolitik etki testidir. Bu test ile birlikte kan hücreleri ile kullanılacak olan cihazların uyumluluğu öğrenilir. Çünkü kan alma ya da kan ile etkileşim halinde olacak cihazların kullanılacak kan çeşitleri ile uyumlu olması gerekiyor. Aksi durumlarda kan sonuçları doğru bilgileri ifade etmiyor.

Genel olarak kan uyumluluğu testi tavşanların kanları ile uygulanıyor. Genel sonuç değerlendirmeler için bu uygulamalar gereklidir. Kan hücreleri ile cihazların aynı uyumu sağlamaları için çok fazla testler sağlanmaktadır. Bu test ile uygulama aşamasında oluşabilecek biyolojik etkiler anlaşılır. Böylece kişilerde gerekli önlemlerini değerlendirme sonuçlarına göre alırlar.

Genel önlemler kapsamında çeşitli biyolojik etkiler göz önünde bulunduruluyor. Çünkü kan hücrelerinin yapısı biyolojik etki çeşitlerini oldukça etkiler. Özelliklede testler bu durumdan kaynaklı olarak sürekli ve özenli olarak uygulanmaktadır.

Kan Uyumluluğu Nasıl Yapılır?

Günümüzde kan uyumluluğu testleri devamlı halinde gerçekleşmektedir. Çünkü sürekli bir ihtiyaç vardır. Öncelikle kan uyumluluğu testleri belirli bir standart kuralları dahilinde gerçekleşiyor. ISO standartlarına uygun olarak kan uyumluluğu testlerinin yapılması gerekiyor. Özel cihaz ürünleri ile birlikte kan uyumluluğu testleri yapılır.

Cihaz tercihleri sırasında göz önünde bulundurulması gereken temel konu; kullanılacak olan ortam ve süre olması gerekir. Çünkü ortam test sonuçlarını etkileyebilir. Özelliklede kullanım süresi uzun olması istenir. Firmamız biyouyumluluk testi özel tıbbi cihazlar ile sağlanmaktadır. Biyouyumluluk testlerini yapma hizmetini kalite standartları doğrutusunda sunmaktayı