İrritasyon testi pek çok farklı amaçla yapılabilir. Günlük hayatın pek çok alanında kullandığımız kimyasallar açısından önem taşır.

İrritasyon testi, cilt hassaslığına bağı olarak farklı yan etkiler gösteren kimyasallar üzerinden yapılmaktadır. Tüketiciye ulaşana kadar bu gibi ürünlerin testlerinin yapılması önemlidir Bu testlerin en başında da irritasyon gelir.

Malzeme ya da kimyasalın, mukozal dokularda oluşabilen lokal tahrişi olarak tanımlanan irritasyon, cilt ile temas eden bazı kimyasallarda ortaya çıkar. Aynı zamanda cilt rahatsızlıklarının önlenmesi açısından da bu testin yapılması gerekebilir.

İrritasyon Testi Nasıl Yapılır?

Testin yapılması, hücre canlılığının ölçümü le olur. rhE dokularında hücre canlılığının mekanik olarak ölçümü söz konusu olacaktır. Bağıl canlılık, %50’den düşük olduğunda, tahriş edici herhangi bir sorun olmayacaktır. Bunun üstüne çıkması durumunda ise direkt olarak ciddi tahrişlere yol açabileceği sonucu çıkmaktadır. Bu şekilde testlerin uygulanması ile kimyasalların yer aldığı kozmetik ürünlerinin kullanımı konusunda da net bilgi sahibi olunacaktır.

Piyasadaki kozmetik, biyosidal ürünlerde gerçekleşen önlemli analizleri içerir. İrritasyon testi uygulamaları farklı teknikler ile olmaktadır. Laboratuvar ortamında yapılan bu testler için direkt olarak uzman ekip görev alacaktır. Uygulamaların sonucunda da nicel olarak verilen sonuçlar üzerinden yorum yapılacaktır. Bunları göz önünde bulundurmanız durumunda, çözümünü en iyi şekilde sağlamış olacaksınız.

İrritasyon Belirtileri

Testler genel olarak biyosidal ürünlerin tahriş ve cilde duyarlılığı potansiyelinin belirlenmesi amacı ile yapılmaktadır. Testlerde ürünlerin bir kez tekrarlanan ya da sürekli kullanılması durumunda tepkilerinin ölçülmesini sağlayacaktır. Ciltte kızarıklık, şişkinlik, iltihaplanma gibi tepkilerin görülmesi söz konusudur.

Dezenfekten koruyucu gibi biyosidal ürünler için insanın temas ettiği her durumda mutlaka test sonucuna göre hareket edilmelidir. İnsanlar için ne kadar zararlı olacağı konusunda net bilgi sahibi olmasından sonra kullanımı önerilir. Saf test kimyasalına maruz bırakılması durumunda kontrollerin gerçekleşmesi sağlanacaktır. İrritasyon belirtileri kapsamında, hemen çözümünün gerçekleşmesi için ona göre önlemler alınacaktır.

Siz de hemen ihtiyaç duyulan alanda testin uygulanması için iletişime geçebilirsiniz. Alanında uzman olan ekip profesyonel bir ortamda test uygulamalarının gerçekleşmesini sağlar.