İmlantasyon testi nedir? Kullanılan tıbbi terim hakkında merak ettiklerinizi bildiriyoruz. Nedir ve test nasıl yapılır?

İmlantasyon testi implant kategorisine giren tıbbi cihazların, implantasyon sonrası lokal etkilerinin incelenmesi kapsamında yapılan teste denir. İmplantasyon testi ISO – 10993-l standardı kapsamında uygulanmaktadır.

Kas İçi İmplantasyon Nasıl Yapılır?

İmpantasyon testinin uygulanması için çeşitler var. Bu çeşitlere göre yapılacak olan uygulama değişebilir. Uygulama öncesinde mutlaka tüm numunelerin steril edilmesi gerekir. Ardından deney ve negatif kontrol numuesi boyutları standardına uygun olarak belirleme yapılır. Test numuneleri ve kontrol numuneleri hipodermik iğne ya da trokar gluteus maximus bölgesine intramuskuler imine implante edilmesi sağlanır. Bir iki hafta boyunca gözlem yapılır, kontrol edilir ve sonuçların değerlendirilmesi sağlanır. Uygulamalar için kas içi testler olacağında, gerekli araçların kullanılması ve son derece profesyonel çalışmalar yapılması sağlanır. Hızlı ve güvenli sonuç alınması için özenle hareket edilir.

Kemik İçi İmplantasyon Testi

Kemik içi uygulamaları için de test yapılabilir. İmplantasyon testlerinin TS EN ISO 1993-6 tıbbi cihazların biyolojik değerlendirmesi kapsamında uygulamalar yapılacaktır. Bu bağlamda biyo uyumluluk testlerinin uygulanması söz konusu olacaktır. Test numunenin kemik içi irrtian tahriş edici duruma neden olma potansiyelinin değerlendirilmesi amacı ile gerçeklemektedir. İmplantasyon testi için kemik içi ya da diğer uygulamalar için bu alanda uzman olan kişiler tarafından gereken yapılacaktır. Son teknoloji yeterlilik ile işlemlerin yapılması sağlanmaktadır. Bunu göz önünde bulundurarak talep etmek, bilgi almak mümkündür.

Uygulama öncesinde tüm numunelerin steril edilmesi sağlanır. Test numunesi, kontrol numunesi, tibia kemik için implante edilerek işlemler yapılır. 12 hafta boyunca gözlemler yapılacaktır. Sonuçlara göre hareket edilmesi sağlanacaktır. Tüm bunları göz önünde bulundurarak hareket edip, çözümünü sağlamanız önerilir.

Testlerin yapılmasında iyi laboratuvar uygulamaları olmalıdır. Bunun için profesyonel hareket edilir. Ekibimi tarafından yapılacak olan uygulamalar ve kullanılacak olan teknolojik aletler son derece önemlidir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak implantasyon testi konusunda gerekeni yapıyoruz. Hem güvenli hem de hızlı bir şekilde çözümün gerçeklemesi sağlanacak.