Biyouyumluluk test verileri, çoğu zaman önemli doku teması olan cihazlarda oldukça büyük bir öneme sahip derim her zaman gerekli olmaktadır.

Bu durum ile alakalı olarak, ISO 10993-1 standardı esas alınmaktadır. Bu standart ile ilgili detaylar ülkemizde Türkiye Standartları Enstitüsü tarafından açıkça belirtilmiştir. Önemli doku teması bulunan cihazlarda gerekli olan biyouyumluluk testleri belirlenmiş standarttaki biyouyumluluk matrisi malzemesinin biyouyumluluk test gerektirip gerekmediğini belirlemek için kullanılmaktadır. 

Biyouyumluluk Testleri Hakkında

Biyouyumluluk testleri, üretici firmanın daha önceki verileri, malzemeleri ve bileşen tedarikçi firmalardan gelen veriler ile birlikte, analitik veya klinik verileri elde bulundurmaması halinde

Daha yüksek sayıda olacaktır. ISO 10993-1 standardının asıl amacı üretilen tüm tıbbi cihazların kullanım amacına uygun olup olmadığının belirlenmesidir.

Bunu gerçekleştirmek adına belirlenmiş olan süreç sırasında, biyolojik testler yapılması bir uyumluluk değerlendirilmesi açısından oldukça kritik bir öneme sahiptir. ISO 10993-1 standardı, vücutla temas türü ve vücuda temas etme süresini baz alarak cihazların sınıflandırılmasını sağlamaktadır. Diğer taraftan da olası biyolojik etkiler de listelemektedir. Tıbbi cihazları üreten firmalar, bu cihazların üretimi sırasında kullanılmış olan bileşenlerin ve malzemelerin tamamının güvenlik verilerinin toplanmasını sağlamak zorundadır.

Biyouyumluluk Testleri Hizmetlerimiz

Şirketimiz biyouyumluluk testi ile alakalı olarak belgelendirme hizmetlerinin en iyi şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Sunmuş olduğumuz hizmetler, işletmelerin hızlı güvenli sorunsuz ve kesinti olmadan daha etkili ve yüksek kalite ile üretim yapmasını sağlamaktadır. Böylece işletmelerin yüksek performanslı bir şekilde üretim yapmaları da sağlanmaktadır. 

Şirketimiz bünyesinde belgelendirme hizmetleri açısından verilmekte olan biyouyumluluk test hizmetleri haricinde çok sayıda farklı belgelendirme hizmetlerini de sizlere sunmaktadır. Firmamızın vermiş olduğu hizmetler ile alakalı olarak ihtiyaçlarını bulunduğunda yapmanız gereken tek şey iletişim bilgilerimizi kullanarak size ulaşmak olacaktır. Şirketimize iletmiş olduğunuz tüm biyouyumluluk testleri ile ilgili hizmet istekleriniz en hızlı ve kaliteli şekilde şirketimize ait son teknoloji ile donatılmış laboratuvarlarımızda çözüme  kavuşturulacaktır. Başka şirketlere ait laboratuvar kullanmak yerine kendi laboratuvarlarına oluşturan ve bu şekilde hizmet veren firmamız sonuca doğrudan ulaşmanızı en doğru ve kesin şekilde sağlamaktadır.